Deka

Pernahkah aku bercerita tentang temanku?
Ah, sepertinya belum, atau hampir. Maaf, kalau aku bertanya hal yang sepele. Tetapi beberapa hari ini aku memang agak pelupa. Kemungkinan karena benturan keras sebelum tidur beberapa malam lalu. Biasalah, karena ngantuk akhirnya aku tidak bisa membedakan yang mana bantal dan yang mana dinding kamar (?). Ya, setidaknya aku masih mengingat Continue reading “Deka”

Behind the scene-Kosan Ilalang

Berbicara tentang istana, yang terlintas di benak kita adalah kerajaan, megah, singgasana, raja dan ratu. Tetapi, aku memaknai istana dalam arti lain. Bagiku istana adalah tempat bermuara dari segala yang disebut kebahagiaan, padang tak terhingga yang menyuguhkan keindahan tak terperi, serta seluruh defenisi tentang kedamaian. Istana pertama yang pernah kutinggali adalah rumahku, kediaman orang-orang yang kukasihi – Orangtua dan abang. Namun kini, aku punya istana kedua dimana Continue reading “Behind the scene-Kosan Ilalang”

Another award: Apa pengalamanmu yang paling berkesan tahun ini?

Another award…

Thanks to my lit sist, ami yang udah mengirimkan 2 award buat blog sederhana ini.

Ga nyangka bisa dapat award lagi karena sudah berminggu-minggu ga nge-post di blog (karena kesibukan yang tidak bisa disebutkan). Sebenarnya kalau memang niat mau nulis, bisa saja dengan cara me-merge kegiatan or men-splitkan waktu sehingga masih ada sisa waktu dari 24 jam yang disediakan Tuhan, yang bisa dimanfaatkan untuk menulis. Tapi, kalau memang lagi ga mood nulis, ya udah begini ni jadinya. Berusaha mencari alasan, ujung-ujungnya malah Continue reading “Another award: Apa pengalamanmu yang paling berkesan tahun ini?”

There’s a Place for Us

There’s a place out there for us

More than just a prayer or anything we ever dreamed of.

So if you feel like giving up

Cause you don’t fit in down here

Fear is crashing in close your eyes and take my hand.

We can be the kings and queens of anything if we believe.

It’s written in the stars that shine above

A world where you and I belong

Where faith and love will keep us strong

Exactly who we are is just enough

Yes there’s a place for us there’s a place for us. Continue reading “There’s a Place for Us”

A day with fictional character

Wow… it’s awesome..

Getting inspiration… new topic every day and I love this one.

Frankly speaking, I remember one of book (and had been released as a movie) about fiction characters come into real, Inkheart. I quess you ever watched the movie so I need not to tell u more.

If you could bring one fictional character to life for a day, who would you choose?

Well, It’s easy and difficult question for me because there are so many fiction characters in my mind that I want to bring into real life, to become friends with. You know, easy to think but difficult to choose. Hmmmmm… *thinking Thinking smile… thinking… thinking….

Ok… I get it Light bulb and I’ve decided to pick some characters up. They are Hermione Granger from Harry Potter, Frodo Baggins from The Lord of The Ring, Lucy Pevensie from Narnia, Cornelius Robinson from Meet The Robinsons, Doraemon, Conan Edogawa from Detective Conan, Peter Pan + tinker bell from Peter Pan, Susie Salmon from The Lonely Bones. Yeah.. They are some of my choices then let me make it detail. If I am asked to choose one of the character above, mine will be peter pan + tinker bell, the boy who refuses to grow.

peterpan1

What would you do for the day?

The day must be unforgettable adventure day. The thing that we must do first is trying to fly by sprinkling the pixie dust. And then, the adventure begun… I’ll enter the fiction character world..We’ll visit NEVERLAND Smile. Can u imagine? It will be awesome to spend a day with the lost boy, meet indians, mermaids, and flying around the Neverland with other fairies (*I do believe in fairies.. Angel). But wait, The interesting part is battle with the pirates, captain Hook and his lovely crews.. After that, we’ll build a tree house, take a rest there, sharing each other.. How amazing experience..

*I don’t know why I’ve been obsessing about Peter Pan and Neverland since I was child until now

**Thanks for inspiration from daily post at wordpress.com

Picture source: here

Two Awards In A Week: eight things about my self

stylish_blogger_award

So far from my laptop… miss it

yaaa.. itulah yang saya rasakan beberapa hari belakangan karena saya harus merelakan my lovely acer tidur di kosan sendirian. Yup, Saya harus melakukan perjalanan jauh untuk sebuah misi rahasia *jyaaa.. kayak agen CIA pula ni.

Jadi, yah mau ga mau harus ditinggal biar ga nambah beban (habis laptopnya berat)

Lho.. apa hubungannya dengan ni award???

Kembali ke cerita di atas, without lappy and modem, saya hanya bisa mengakses beberapa akun jejaring sosial yang saya punya  melalui hp. Saya sangat gembira karena mendapatkan 2 award sekaligus dari teman sesama blogger dalam minggu ini. Award pertama saya terima dari Da Yori, salah seorang senior di kampus dan dua hari kemudian, saya juga diberitahu bahwa saya juga menerima award yang sama dari Oja, salah seorang junior di kampus.. *jadi follow up-nya dijamakkan saja ya and sorry a bit late..

Well, sebagai penerima award saya harus mengikuti aturan main dari award ini.

1. Thank and link to the person who awarded me this award

Special thanks to Da yori dan Oja yang udah mau ngasih award buat blog yang author-nya masih ‘ugal-ugalan’ buat nulis. May this award can motivate me to care on my blog.

2. Share eight things about my self

Kalo boleh jujur (pasti boleh laah..) saya kurang menyukai bagian yang ini. Tak tahu kenapa tapi yang jelas I have to share it here.

  • Punya banyak nama samaran… oops maksudnya nama panggilan dari kecil hingga sekarang. Mulai dari via (panggilan umum), ya (dari keluarga), ni yaya (sepupu2), dee (anggota orde), elisa (guru-guru waktu SMA n beberapa teman kuliah), upiak (kakak kos dan beberapa teman), kak piyo (adek2 kos), dll *tak usahlah dijabarkan semua disini
  • Punya seorang abang dan tidak punya adek. Dari kecil selalu ‘ngekor-ngekor’ abang walaupun sering diusilin (pernah digelitik abang sampai nangis2..). Abang suka itu, ya ikut juga. Abang ga suka ini, ya ga suka juga jadinya.
  • Punya ‘keseimbangan’ tubuh yang (kurang) bagus. Makanya Continue reading “Two Awards In A Week: eight things about my self”

How to Believe

tinker_bell_and_the_great_fairy_rescue_a160c8e5348b6ebc5d0ce266beedfe01

Hold my hand and fly,
never say goodbye.
Cross the open sky,
leave the world behind.

I will be alright.
If you stay by my side.

Spring and summer
love and laughter
we’ll live happily
ever after.
We’ll fly higher than we thought we’d be
because you showed me
how to believe.

Tiny shining star,
i know who you are.
You’re never very far.
We’ll never be apart.

Sparkle in my eye, Continue reading “How to Believe”

Gift of A Friend

Sometimes you think you’ll be fine by yourself

Cause a dream is a wish that you make all alone
It’s easy to feel like you don’t need help
But it’s harder to walk on your own

You’ll change inside when you realize

The world comes to life and everything’s bright
From beginning to end when you have a friend by your side
That helps you to find the beauty you are
When you open your heart and believe in the gift of a friend
The gift of a friend Continue reading “Gift of A Friend”